De in Southend-on-Sea woonachtige Nederlander Frank van Wezel en zijn vrouw Caroline zijn al sinds jaar en dag fervente supporters van de club. 

Frank is al vanaf de 70’er jaren director en sponsor van de club met zijn bedrijf Hi-Tec Sports en sinds kort ook met hun nieuwe schoenen merk Duca del Cosma.

In de aankomsthal op de Airport van ‘London Southend’ prijkt een levensgroot bord waarop staat: ‘Welcome to the birthplace of Hi-Tec’ met foto’s van de Nederlandse familie en de diverse hoogtepunten uit het ruim 40 jarige bestaan van het Wereld bekende sportschoenen merk. Opmerkelijk en bijzondere eer want waar ter Wereld word je als Nederlander in het buitenland zo begroet?

Vanwege hun enthousiasme en diverse interviews met bijvoorbeeld Voetbal International (VI) en landelijke kranten zoals het NRC Handelsblad is er steeds meer belangstelling gekomen voor de Engelse voetbalclub.

Naar Southend is het de kortste vliegreis om een Engelse profclub te bezoeken. Wij zeggen ook:

‘Southend-on-Sea; your gateway to English football. Only a 40 minutes flight from Amsterdam with Easyjet’.

Een aantal jaar geleden is een groep Roda JC aanhangers op het spoor van ‘de Blues’ gekomen en hebben zij de ‘Dutch Shrimpers’ op Twitter opgezet. Daarmee werd de basis gelegd voor de ‘Dutch Shrimpers’ oftewel de ‘Dutch Blues’ van vandaag. Inmiddels komen voetbalfans vanuit heel Nederland naar de Blues kijken.

   
   
   

  Wist je dat

  • De naam ‘Shrimpers’ voortkomt vanuit de garnalen industrie die rond 1900 in Southend plaatsvond.
  • ‘Seasiders’ genoemd worden omdat Southend-on-Sea ze aan de kust ligt.
  • Wij vaak refereren aan ’The Blues’ omdat de clubkleuren donkerblauw met wit zijn.
  • Wij een beroemdheid in ons midden hebben? Ex prof voetballer Brian Dear (oud teamgenoot van Bobby Moore) werkzaam is bij Southend United? Brian is vermeld in het Guinness Book of Records met de snelste 5 goals tijdens een premier league wedstrijd. Lees meer …. (if one wants to reed more about Brian Deer they have to click to get the whole story - further text)
  • Het gras altijd groener is bij de (Engelse) buren ? Kom het zelf eens zien en ruiken… In Roots Hall zit je bovenop de wedstrijd.
  • Er inmiddels naast deze website ook een Nederlandse Facebook pagina is waar het laatste nieuws op wordt gezet. Wil je het clubnieuws volgen ‘Like’ dan de Facebook pagina @dutchshrimpers
   
   

  Voetbalclub geschiedenis

  LEES VERDER

   

   

  In de media

  LEES VERDER

  De Wedstrijd

  LEES VERDER